آموزش

اینترنت اشیا

در دوره ای زندگی می کنیم که ارتباط بین تکنولوژی و زندگی بیش از پیش مطرح شده و همواره در حال تکامل است. اینترنت اشیا نیز یکی از این مباحث است که طبق پیش بینی کارشناسان فعال در حوزه فناوری اطلاعات به یکی از داغ ترین موضوعات در چند سال آینده تبدیل خواهد شد. اما اینترنت اشیا چیست و چگونه می توان از این تکنولوژی استفاده کرد؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه باشید.

اینترنت اشیا چیست

اینترنت اشیا چیست

اگر در یک سطح محدود شده بخواهیم این تکنولوژی را معرفی کنیم، قاعدتا در محیط زندگی و کار خود یکسری وسیله ها را در اختیار داریم. وسایلی مانند تلویزیون، یخچال، کولر و صدها مورد دیگر! بواسطه اینترنت اشیا می توان این وسیله ها را از هر مکانی کنترل کرد البته بشرطی که وسیله مورد نظر از تکنولوژی IOT یا همان اینترنت اشیا پشتیبانی کند. در این حالت بواسطه عاملی مانند تلفن همراه، کامپیوتر و یا رابط کنترلی میتوان اشیا را در هر فاصله ای که از آنها قرار داریم به راحتی کنترل و مدیریت کنیم. همچنین می توان شرایطی را برقرار کرد که یک یا چند وظیفه زمانبندی شده و یا حساس به رولهای تعیین شده، بصورت خودکار انجام شود. توجه داشته باشید که گستردگی اینترنت اشیا بسیار بالاست و در شاخه های صنعتی می تواند بسیار پرکاربرد باشد. مواردی مانند کارکرد هوشمندانه، عیب یابی و کنترل و …

تاریخچه اینترنت اشیا

تکنولوژی IOT به مفهوم واقعی از حدود 10 سال قبل بوجود آمده است. اما ریشه این تکنولوژی به سال 1980 می رسد که با پیاده کردن جزئی این مفهوم بدست آمده است. تا اینکه بالاخره در سال 1999 بصورت رسمی عبارت IOT به معنی Internet of things به جهان معرفی شد.

چگونه می توان از اینترنت اشیا استفاده کرد؟

باید توجه داشته باشید که هر وسیله یا سیستم هوشمند که IOT را پشتیبانی می کند معمولا در تبلیغات محصول به آن اشاره می شود. لازم به ذکر است معمولا هزینه های این وسیله ها بالاست و بدلیل اینکه هنوز بصورت فراگیری از این تکنولوژی استفاده نمی شود ممکن است مشکلاتی نیز بوجود آید. این زمینه علمی هنوز راه زیادی برای توسعه و پیشرفت دارد و پیشبینی می شود در طی سالهای اخیر به یکی از چالشها و عرصه های رقابتی شرکت ها فعال در این زمینه شود. روند پیشرفت این تکنولوژی را می توان به مانند دوره ای دانست که گوشی های هوشمند معرفی شدند و حال می بینید که پس از گذشت چند سال این گوشی ها به حد اشباع تکنولوژی رسیده اند!

مخاطبان و کاربردهای اینترنت اشیا

مخاطبان و کاربردهای اینترنت اشیا

قاعدتا از IOT می توان در اکثرا زمینه ها بهره برد. اما اگر بصورت کلی بخواهیم به آنها اشاره کنیم موارد زیر برای مخاطبان و کاربردهای اینترنت اشیا قابل ذکر است:

  • بهره گیری از این تکنولوژی در قالب خانه های هوشمند
  • بهره گیری از اینترنت اشیا در صنعت، پزشکی، کشاورزی و …
  • بهره گیری از اینترنت اشیا در کسب و کار و فروشگاه ها
  • بهره گیری از اینترنت اشیا در وسیله های نقلیه، ارتباطی و …

آینده اینترنت اشیا

آینده اینترنت اشیا

در حال حاضر مجموعه ها و شرکت های فعال در زمینه IOT بصورت هدفمند و یکپارچه عمل نمی کنند به نحوی که ممکن است یک وسیله خاص با یک سیستم کنترلی خاصی قابل مدیریت باشد. اما انتظار می رود در طی سالهای آینده این پراکندگی به یکپارچگی رسیده و امکان مدیریت و کنترل وسیله ها با ابزارهای بیشتری قابل انجام شود. در واقع با گذشت زمان فعالان این حوزه مجبور هستند برای رقابت و حفظ بازار یکسری استانداردها را در الگوی خود وارد کنند.

در حال حاضر وسائلی مانند لامپ های هوشمند، لوازم های خانگی هوشمند، سیستم های کنترلی آپارتمان ها و … جزو مواردی هستند که به مرور زمان وارد زندگی ما شده اند و انتظار می رود نقش پررنگی را در آینده ایفا کنند.

‫2 دیدگاه ها

  1. پیشرفت تکنولوژی واقعا حیرت انگیزه، اینکه بشه تمام لوازم و اشیا خونه رو از دورترین فاصله کنترل کرد، یعنی انقلاب الکترونیک! گفته میشه به کمک اینترنت اشیا میشه موجودی و تاریخ انقضا مواد خوراکی داخل یخچال رو بررسی کرد، قبل از ورود به منزل دستگاه های گرمایشی و سرمایشی رو روشن کرد و ده ها کار دیگه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا